söndag 18 september 2011

Dagens citat!

♥♥▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬♥♥
Man kan inte vara alla till lags.......... Bugar man för den ena så visar man röven åt den andra..........
 ♥♥▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬♥♥

Längesen!

Oj vad tiden går! Nu är det längesen jag var inne på min blogg. Idag är det den 17 september och det är över 2 månader sedan sist. Mycket har hänt vill jag lova och kanske är det anledningen till att orken att skriva inte funnits. Linnea har hunnit ta studenten och fixat körkortet. Oliver och Patrik har fyllt 20 år och pappa har gått igenom en stor magoperation med all oro den innebär. Brorsan i Köping har fyllt 50 år och mamma 75 år. Dessutom har vi varit på barndop. Lilla Ofelia...ljuset i tillvaron, har döpts till Ofelia Vilhelmina Graaf.
Denna tavla gjorde jag till Ofelia. Skylten i mitten är av silver och ser ut enligt nedan!





"Pluttan" har blivit så stor och sitter själv nu. Hon har börjat äta småportioner också!  Växer så det knakar!

Jag glömde nämna oxå att Linnéa kom in på skola i V-ås. Hon ska läsa Miljövetenskap. Hon flyttade hemifrån den 6 augusti trots att skolan inte började förrän den 29:e. Hon var smart och vill bo in sig lite och bekanta sig med omgivningen lite innan skolan börjar. Hon e klok den tjejen. Linnea trivs bra och känner att hon valt rätt.
Jag saknar henne hemma bara men på torsdag kommer hon hem och stannar över helgen. Mats och jag ska på bröllop på lördag nästa helg. Patrik och Jessica ska gifta sig. Det är alltid mysigt att gå på bröllop....och när kvällen e slut så har vi ju skjuts hem för Linnea e ju hemma och hon har ju körkort nu!!!! Ha Ha.

Då så tänkte jag bara slutligen berätta att jag börjat med Encaustic wax målning. Så underbart roligt och har fått lov av rektorn att köpa in materialet till skolan för att använda med eleverna. Det är underbart roligt och inte alls så svårt som man tror. Inom detta finns olika tekniker. Landskapsmålning och lite med abstrakt måleri. Redskapen är vaxkritor och ett strykjärn. Tänkte här visa några alster.
Pålagd färg med strykjärn sedan blåst med hårfönen.

Strykjärn och stylos som är en typ lödkolv.

 Nu är det dax att göra sig iordning för någonting...vad vet jag inte!!

söndag 5 juni 2011

5 juni 2011

Det har varit underbara dagar med ledighet från skola och elever. Men även hemma behövs det göras en hel del arbete. Vi har nu under KristiHimmelsfärdshelgen haft vår traditionella veddag. Vänner inbjuds att hjälpa till med kommande års förbrukning av ved. Det ska kapas, klyvas och bäras in i vedboden. I år var vi klara förvånandsvärt snabbt. Vi bjuder på fika, lunch och på kvällen vankas det middag och trevligt umgänge.



Lilla Ofelia växer och blir större och har hunnit bli 2,5 månad gammal. Hon är så go.....tänk vad lätt det är att bli fäst vid ett barn. Kan inte förstå hur någon kan vara elak mot ett litet oskyldigt barn.

Min dotter Linnéa har varit på studentbal....hon var så fin. Jag är en mycket stolt mamma.
Här är hon tillsammans med barndomskompisen Elin berglund.

Elin och Linnéa  

Håret fixades av Hannah Danielsson på Lilla Hårateljén, mycket duktig tjej och klänningen blev uppsydd av Pernilla Hellbacken. Min goa vän! Även hon mycket duktig på det hon gör.

Just nu sitter jag och Mats i varsin säng med varsin dator på magen. Vi är förpassade till sovrummet då Linnéa och 4 tjejkompisar ska titta på film. Det är helt ok och hör inte direkt till vanligheten. Roligt att hon gör något annat än pluggar!! Hon har ju varit såå flitig i skolan och på fredag tar hon studenten. Det blir skoj. Tagit semester så nästa vecka blir det ju bara 3 arbetsdagar för mig. Imorgon måndag är det ju nationaldagen = ledig. Varit ledig 4 dagar nu och det känns verkligen att vilan varit nödvändig.

Kram och gonatt! / Sabbi

söndag 3 april 2011

Chris Medina - What Are Words (lyrics)

En dikt jag tycker om!

http://evisdikter.wordpress.com/

Låt mig få ta Din hand

Låt mig få ta Din hand och hålla den hårt,
öppna Ditt hjärta och släpp ut Din gråt.
Låt sorgen få värka, släpp ut Din smärta,
tillåt glädjen, att åter, få bo i Ditt hjärta.
Låt ljuset åter få komma in i livet,
som en gång så självklart var Dig givet.
Låt det få brinna starkt igen,
och se att det finns så mycket att leva för, min vän.
Så, låt mig få ta Din hand och hålla den hårt,
ge Dig tröst och mod att orka allt som är så svårt.
Jag finns vid Din sida varje dag,
även då, när jag själv är ledsen och svag.
Så känn, min vän, att Du aldrig ensam är,
utan har en vän som håller Dig väldigt kär.


En underbar människa som flödar av underbara ord. 

Love u Evi!


3 april

Kommit igång med promenaderna igen...tack kära arbete för den sparken i baken. Arbetslaget ska vara med i Tappa Trampet och då gäller det ju att knata på för allt vad det går. Det är ju tävling :) Så nu ska jag gå till jobbet så mkt det går. Tänk vad svårt det ska vara att komma igång. Är också lite sugen att köpa mig ett Zumbapaket att ha hemma. Nu kommer också motivationen att börja tänka på kosten igen :P
Det är verkligen skönt att det är lite ljusare på kvällarna. Känner hur energin kommer tillbaka.....och det behöver jag. Har varit helt slut och tom.
Jag har också börjat i samtal för att komma tillrätta med värk i axlar och nacke. För visst kommer det av inre stress och saker som gör ont och ligger på.....så är det bara. Jag ska vara så stark hela tiden.......har insett att jag inte är det. Behöver hjälp att komma tillbaka till mig själv, vara självständig och tillfreds med mig själv och tillvaron. Jag vet att jag kan, att jag är bra och att jag har rätt att känna och tycka vad jag vill. Men kanske främst att säga nej........det måste jag arbeta vidare med.....inte alltid så lätt. Älskar min man, mina barn och bonusbarn med familjer. Idag är jag tacksam och glad.

lördag 19 mars 2011

19 mars blir för evigt en speciell dag.

Vilken dag! Lilla Ofelia har anlänt! Kl 07.53. Tänk vad glad jag är för detta lilla underverk. Elin och Fredrik blev föräldrar till ett litet flickebarn. 2830 g och 48 cm lång. En liten flicka, fast det visste jag ju redan ;) Jag har ju inte träffat den lilla än men ändå så är det ren pur kärlek....konstigt.






Började min dag med en härlig frukost i solsken. Underbart väder har det varit idag......kan inte skryta med att jag varit ute så mycket men bara åsynen av solen gör gott för kropp och själ. Istället spenderade jag hela förmiddagen i Pulboa för att skapa smycken igen. Missade sms:et från en nybliven förälder med nästan 1.5  timme. Hade lämnat mobilen i hallen och hörde inte när det plingade till.
Sen var jag bara tvungen att åka in till stan och köpa en outfit till Ofelia. Varit sugen länge att gå och titta men ville ändå vänta till hon anlänt.

Mina smycken jag gjort blev också bra, fick dessutom inspiration att göra varsina likadana änglavingar till Elin och Fredrik.....men bonusfarmor vill oxå ha ett.


























 De andra smyckena jag gjort ser ut såhär:

 Nu är det dags en dusch sen kommer gubben hem hoppas jag ;)